UTRECHTS LANDSCHAP

POËTISCHE FILMS MET HOOFDROL VOOR UTRECHT

GENIETEN VAN UTRECHT

Een ode brengen aan het Utrechtse landschap en aan haar vrijwilligers, beschermers en bezoekers. Dat was het doel van de vier poëtische films die we maakten voor Stichting het Utrechts Landschap. De verschillende films laten een variëteit aan schoonheid zien; die zit ‘m niet alleen in de mooie natuur, maar ook in de monumenten. De films openen je ogen, laten je weer genieten van alle kleine en grote dingen die je tegenkomt in Utrecht – je hoeft alleen maar om je heen te kijken, te ruiken, te voelen.
BLIK heeft trouwens al vaker Utrecht in het zonnetje gezet – ken je BIKE! en Gracht & Praal nog?

PORTRETTEN & BELOFTE

Wat ga je maken als er uit zoveel moois te kiezen valt? We kozen voor een hoofdfilm en drie portretten die inzoomen. In de hoofdfilm komen echte vrijwilligers, beschermers en bezoekers aan het woord op allerlei locaties. Samen vormen hun woorden een belofte aan het Utrechts Landschap. Daarnaast gingen we drie keer de diepte in, door poëtische portretten te maken van een molenaar, een vader en zoon en een hardloopster. De teksten, kleuren, geluiden, maar ook de stilte dragen bij aan het gevoel even deel te worden van het Utrechts Landschap.

De poëtische films maken deel uit van een campagne, die in 2018 uitgezet gaat worden. Omdat de opdrachtgever heel blij was met de online films, werden we gevraagd de films ook in te korten tot 15 seconden durende TV commercials. Je ziet ze voorbij komen op RTV Utrecht!