STIMULERINGSFONDS CREATIEVE INDUSTRIE

BEL DIE GEKKE VRIEND DAN, ALS JE DURFT!

KIES VOOR CREATIVITEIT!

Bestuurders en beleidsmakers in Nederland hebben een zwarte taak, want oplossingen voor het klimaatprobleem, vergrijzing of emigratie liggen niet altijd voor de hand. Gelukkig is er een groep mensen die staat te springen om mee te helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen: de creatieven!

GEKKE VRIEND!

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie benaderde ons met de vraag om een film te maken om aandacht te vragen voor de creatieve industrie. Natuurlijk willen wij daar aan meewerken! Wij als filmmakers maken tenslotte deel uit van deze mooie groep. Samen met het fonds maakten we een pakkende voice-over én riepen we de ‘gekke vriend’ tot leven. Een vrolijke creatieveling die dient als boegbeeld voor alle creatieve sectoren.

EEN MIX VAN BEELDEN

Nieuwsberichten, stockbeelden en eigen materiaal wisselen elkaar in deze film in rap tempo af. Een bonte verzameling dus. En dat vinden we leuk, want daardoor krijgt de film en de industrie waarvoor aandacht gevraagd wordt kleur en warmte. De film werd vertoond op het congres ‘De dag van de stad’, nu maar hopen dat die ‘gekke vriend’ het flink druk krijgt!