NIX 18 – TRIMBOS INSTITUUT

EEN GOED GESPREK MET JE KIND

EROVER PRATEN

Het Trimbos Instituut had één grote wens: laten zien dat het voeren van een gesprek over NIX 18 met je kind verhelderend en zelfs erg leuk kan zijn! Met vijf ouders en hun kinderen zijn we de studio ingedoken. Het resultaat? Openhartige gesprekken en hartverwarmende momenten!

AAN DE KEUKENTAFEL

Het voeren van een gesprek over NIX18 wordt door veel ouders als lastig ervaren, terwijl dit eigenlijk nergens voor nodig is. Daarom bedachten wij een manier om het gesprek een beetje op gang helpen, namelijk door het spelen van een spelletje. In een gezellige woonkeuken, met een drankje erbij een spelletje doen en ondertussen een goed gesprek voeren; dat werkt volgens ons het best.

IK DENK DAT JIJ…

We bedachten twaalf stellingen rondom het onderwerp NIX 18. Om de beurt lezen ouder en het kind een stelling voor, waarna ze vertellen hoe de ander over de stelling denkt. Deze manier van van antwoorden verplicht beiden om zich in te leven in de gedachten van de ander, iets wat niet altijd even goed gebeurt. De openhartige gesprekken die hieruit volgden zijn prachtig om te zien en zijn een mooie inspiratiebron voor andere ouders.