MORGEN IS ER ZON

PRIJSWINNENDE FILM GEMAAKT IN 48HOUR

HARDE DEADLINE

De opdracht: bedenk en maak een film met het genre komedie, een spaarvarken als voorwerp, een personage genaamd Chris de Ruiter (partyplanner van beroep) en gebruik de zin “Magic only comes by invitation”. En dat alles binnen 48 uur.

De film gaat over een meisje dat gepest wordt. Ze heeft rood haar en ze is eigenlijk net te ouwelijk voor haar leeftijd. Als de hoofdrol van de schoolmusical naar haar grote aartsrivaal gaat, besluit ze om het, even resoluut als nauwkeurig voorbereid, over een hele andere boeg te gooien. Met haar spaarvarken in de ene hand en haar koffertje in de andere besluit ze een huurmoordenaar te benaderen.
Morgen is er Zon gaat over mensen die anders zijn en die steeds meer in het nauw komen in onze wereld.

TROTS

De film bleek een enorm succes! We kregen onder andere prijzen voor beste regie, beste kind acteur, de publieksprijs en last but not least de hoofdprijs voor beste film. Een eer waarmee we ook nog eens een ticket naar de wereldfinale op het internationale festival Filmapalooza in Seattle wonnen.

In maart reisde Frank hiervoor af naar Amerika. Ook hier bleek de film een hit. Uiteindelijk ontvingen we verschillende nominaties en werd de film bekroond met een plek in de top 12. Met deze plaatsing werd Morgen is er Zon ook vertoond in Cannes, waar wederom enorm veel goede reacties kwamen. Alsof dit nog niet genoeg is, draait onze 48hour film ook 3x op het Nederlands Film Festival 2017, waar we uitgenodigd zijn om tijdens een Q&A vragen van het publiek te beantwoorden.

DRIE OP EEN RIJ

Ook in 2016 en in 2018 wonnen onze films op het 48Hour Film Project. De film van 2016 werpt een kritische blik op de houding van Nederlanders tegenover het vluchtelingenbeleid.

Ook onze film ‘Man Cream’ viel in 2018 in de prijzen. In Man Cream gaat de verlegen Tim op zoek naar een manier om snel een stoere vent te worden, zodat hij het meisje waar hij verliefd op is wél verkering durft te vragen.

ACHTER DE SCHERMEN