METROPOOLREGIO EINDHOVEN

DE REGIO VASTGELEGD MET GEVOEL

DE KWALITEITEN VAN DE REGIO

De 21 gemeenten rondom Eindhoven en Helmond werken samen in de Metropoolregio Eindhoven. Zij denken samen na over de toekomst: hoe kunnen we deze regio op termijn laten behoren tot de top 5 kennisregio’s van de wereld? Om hun plan goed te introduceren bij de gemeenteraden van de 21 gemeenten, was er alles aan gelegen dit met een blijvende geweldige eerste indruk te doen. De keuze: een film gemaakt door BLIK.

KAN JOUW HOOFD ZONDER JOUW HART?

De film vertelt over de mogelijkheden van de regio aan de hand van de mensen die er wonen. Eindhoven is een regio van contrasten. Daar wilden we in de film gebruik van maken. Zo bedachten we een concept met een hoofdrol voor het hoofd en het hart. Een film waarin echte mensen en bijzondere plekken in de regio een hoofdrol spelen. De Metropoolregio Eindhoven was meteen enthousiast over dit idee en zij gaven ons de vrijheid binnen dit concept een verhaal te maken en de regio in te gaan.

GROOTS MET EEN ZACHTE ‘G’

Tussen start tot deadline zat precies 4 weken; de productie werd daardoor een ware uitdaging die we met beide handen aangegrepen. Voor het concept tekende onze regisseur Jasper Scholten, die het verhaal bedacht rondom het hoofd en het hart. Producer Koen, zelf woonachtig in Eindhoven en bekend met de regio kon in snel tempo de mooie locaties kiezen voor de film wat zeker in ons voordeel werkte. Uiteindelijk is er in 3 dagen tijd op 18 locaties gefilmd met 14 figuranten, de meesten zelf afkomstig uit de regio. Het is een film geworden die raakt in het hoofd en het hart, die goed ontvangen is door het publiek en waar de Metropoolregio Eindhoven trots op is.

ACHTER DE SCHERMEN

MRE3-1024x683
MRE2-1024x683
MRE1-1024x683