Scholenconcept

[section color=”white” size=”small”]

Scholenconcept

Iedere school is uniek. Vanwege het gebouw, de lessen, de leraren, maar vooral ook vanwege de leerlingen. Zij geven een gezicht aan de school. En wie kunnen er beter vertellen wat hun school zo gaaf maakt dan de leerlingen zelf?! Van deze kracht uitgaande ontwikkelden we het scholenconcept waarbij leerlingen samen met ons professionele team een film maken over hun school. Kinderen leren zo niet alleen wat er bij het maken van een film komt kijken, maar de film kan ook ingezet worden als communicatiemiddel op bijvoorbeeld open dagen en informatieavonden. Win-win dus!

WORKSHOPSDRAAIDAGMAKING OFPRIJZEN

[/section]

[carousel id=”voorbeelden” transition=”1″]

[/carousel]

[section id=”workshops” color= “green” size=”small”]

Workshops

Om de leerlingen op een goede manier bij te laten dragen aan de film hebben we samen met Bekijk ’t een lesprogramma ontwikkeld met daarin drie workshops. Iedere workshop leert ze een facet van het maken van een film, maar levert tegelijkertijd ook de presentatoren voor de film, een opzet voor een script en een productieteam op:

[numbers]

  1. Een camerapresentatieworkshop van ongeveer 2 uur. De leerlingen leren bijvoorbeeld hoe ze het beste hun stem en persoonlijkheid kunnen gebruiken wanneer ze voor de camera staan. Uit deze workshop komen castingvideo’s waaruit wij samen met jullie de presentator(en) kiezen.
  2. Een scriptworkshop van ongeveer 2 uur. In deze workshop wordt er de kinderen gevraagd wat zij graag terug zien komen in de film. Met hun ideeën maken ze vervolgens zelf een opzet voor een script. Deze scripts nemen wij mee terug. Van alle scripts samen, plus wat aandachtspunten van de school, maken we één script. Deze sturen we terug naar jullie en na een feedbackronde schrijven we het definitieve script.
  3. Een productieworkshop van ongeveer 2 uur. Hierin leggen we de leerlingen uit hoe je van het script naar een draaidag komt. Wat moet er allemaal geregeld en gepland worden? En in welke volgorde? Aan het einde van de dag worden de twee beste leerlingen gekozen om in de twee weken erna te helpen met de voorbereidingen voor de draaidag.

[/numbers]

De workshops worden altijd aangepast aan het niveau van de leerlingen. De eerste en tweede workshop kunnen samen op één dag gegeven worden, de derde op een moment nadat het script is geschreven. Bij de voorbeelden onderaan deze pagina staan twee making of videos waarin te zien is hoe de workshops maar ook het maken van de film eraan toe gaat!

[/section]

[grid]schermafbeelding-2016-12-07-om-15-48-29schermafbeelding-2016-12-07-om-13-33-43[/grid]

[section id=”draaidag” color=”gray” size=”small”]

het maken van de film

Als alle workshops erop zitten en het script geschreven is gaan we over tot de draaidag. Dit is een feestje voor iedereen! We gaan een volle dag filmen op school. Op de draaidag maken we de film met de hulp van alle leerlingen uit het team, maar ook met een professionele regisseur en cameraman. Nadat de film gedraaid is wordt hij door ons gemonteerd. Als de film af is sturen we deze naar jullie op ter controle. Eventuele aanpassingen kunnen doorgegeven worden zodat we uiteindelijk allemaal helemaal blij zijn met het eindresultaat!

[/section]

[grid]schermafbeelding-2016-12-07-om-13-04-18schermafbeelding-2016-12-07-om-13-44-32[/grid]

[section id=”making-of” color=”white” size=”small”]

 Making of

Om een beeld te geven van hoe de workshops en de draaidagen eruit zien staan hieronder twee making of video’s. Zowel van de film die we gemaakt hebben voor het Montessori College Arnhem als de film voor de GSG Leo Vroman.

[/section]

[carousel id=”voorbeelden” transition=”1″]

[/carousel]

[section id=”prijzen” color=”green” size=”small”]

 Prijzen

Door de opzet van het concept kan de film zowel uit het educatieve potje als het marketing potje gefinancierd worden. De prijs voor ons scholenconcept ligt tussen de 5000 en 7000 euro. Dit is inclusief workshops en het maken van de film.  Verder is het mogelijk om een making of te laten maken zoals hierboven. Dit is vaak een leuk aandenken voor leerlingen en de school! Daarnaast hebben van scholen gehoord dat ze deze film vaak ook laten zien op open dagen en informatieavonden. De making of kost bij de afname van het scholenconcept ongeveer 700 euro.

Naast het concept dat we hierboven beschreven hebben kunnen we ook een ander concept volledig op maat maken voor jouw school! Zo maken we passende concepten voor praktijkscholen. Maar ook informatieve video’s waarbij de nadruk ligt op de uitleg van een specifieke onderwijsvorm. Deze film hebben we bijvoorbeeld voor GSG Leo Vroman gemaakt: video.

[/section]