De 5 leukste Superbowl reclames

Wie dacht dat de Superbowl alleen maar over Football ging, heeft het fout. Met een gemiddeld budget van 4.5 miljoen dollar per reclamespot, hoef je je om de wedstrijd heen ook echt niet te vervelen. In deze blog bekijken we vijf pareltjes van de afgelopen editie.

Lees verder

De kracht van storytelling

Bij BLIK zijn we gek op verhalen. En dat is niet zonder reden; wij geloven namelijk in de kracht van het verhaal. Dit zogenoemde storytelling is hot, maar hoe vertel je een goed verhaal? Daarover schrijven we in deze blog.

Lees verder

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2017?

Ook wij hebben een haat-liefdeverhouding met reclames. Maar hoewel zeker 75% van alle reclames tenenkrommend zijn, is die resterende 25% stiekem vaak erg leuk. Voor de leukste reclame bestaat er sinds 1995 een prijs: de Ster Gouden Loeki!

Lees verder

(Wie maakte) de mooiste kerstreclame!

We schreven onlangs al over de leukste sinterklaasreclames, maar nu is het tijd voor het echte werk: de kerstreclame! Kerst is dé gelegenheid om eens flink uit te pakken; ook voor de reclamewereld. In deze blog bekijken we de kerstreclames van drie grote supermarktketens.

Lees verder

Videomarketing is de shit!

Dag in dag uit zijn we bij BLIK bezig met het maken van mooie films. Onze films worden vaak onder de noemer videomarketing ingezet op social media. Het overgrote deel van onze films komt op Facebook te staan. En niet voor niks, zo blijkt!

Lees verder

BLIK film zoekt junior production manager (3/4 dagen)

Ben jij de regelheld die ons team uit vele branden zal redden? Ben jij het dopje op onze tandpasta? Wij weten hoeveel creativiteit en doorzettingsvermogen het vraagt om aan het begin van de week te horen dat er aan het einde van de week een giraffe op de set moet staan. En we weten ook …

Lees verder

De leukste Bol.com Sinterklaas commercials

Hij is weer in het land: de goedheiligman. Als grootleverancier van zijn speelgoed kan webwinkel Bol.com dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In deze blog zetten we hun leukste drie reclames van de afgelopen jaren op een rijtje. 

Lees verder

Reclames met een nostalgisch randje

Vroeger was alles beter. Althans, dat hoor je oude zuurpruimen vaak zeggen. Toch duiken er de laatste tijd steeds veel reclames en video’s op met zo’n nostalgisch randje. In deze blog zoeken we uit waardoor deze reclames je zo aan vroeger doen denken.

Lees verder

(een) BLIK op het Nederlands Film Festival

Yes! Van 20 t/m 29 september is Utrecht weer even het Mekka van de Nederlandse Film. Tijdens het Nederlands Film Festival struikel je bijna over de bekende Nederlanders en kun je als filmliefhebber EINDELOOS veel goede films bekijken! In deze blog lees je wat je volgens ons écht niet mag missen!

Lees verder