Man Cream @ Filmapalooza 2018

In Parijs (de geboortestad van film) kwamen afgelopen week filmmakers van over de hele wereld bijeen voor het jaarlijkse Filmapalooza festival. Zo’n 140 films gemaakt binnen 48 uur namen het hier tegen elkaar op. Ook onze film Man Cream deed een gooi naar de prijzen.

 Paris!

Uniek aan deze editie van het Filmapalooza was dat het voor de eerste keer in Europa gehouden werd. En dan is er eigenlijk maar één plek die de eer verdient om decor van dit festival te worden: Parijs! Want naast dat er in Parijs bijzonder veel mooie films en reclames worden opgenomen beschouwen veel mensen deze stad als de ‘geboortestad’ van de commerciële film.

Onze stabiele bron Wikipedia heeft daar het volgende over te zeggen:
De geboorte van de film als publiek vermaak is echter heel duidelijk op één dag te vieren: op 22 maart 1895 vertoonden de gebroeders Lumière in Parijs hun eerste film, La Sortie de l’usine Lumière à Lyon.

 

Hotel de Ville

De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in het stadhuis van Parijs; Hotel de Ville. Bij een stadhuis denk je misschien aan een stoffige en muffe bende, maar in Parijs is het tegendeel waar. In een prachtige zaal, die mooier is dan ik kan omschrijven werden de winnaars van de wereldwijde competitie bekendgemaakt.

 

Naar Cannes…

Onze eigen film ‘Man Cream’ werd tijdens de screenings eerder die week goed ontvangen. De zaal lachte op de juiste momenten en de reacties nadien waren positief. Helaas bleek de film niet sterk genoeg om zich te scharen tussen het rijtje van 15 beste films. Iets wat de films uit Amsterdam en Nijmegen wel is gelukt; gefeliciteerd!

Onderstaande 15 film worden dit jaar vertoont op het filmfestival van Cannes.

“SPRING!” by Team Donny van de Beek, Amsterdam
“The Hostage” by BYOF Media, Bonaire
“Ride of Your Life” by Partially Submerged Elephants, Buffalo
“To and Fro (Heen en Weer)” by Wyrd Films, Cape Town
“Hammersmith: Hurdle of Dreams” by Kalopsia Films, Chicago
“La Grande Ourse” by FD Prod, Clermont-Ferrand
“David and Bathsheba” by Rodents of Unusual Size, London
“Foregone Intrusion” by Settle Down Sailor, Melbourne
“NADIE!” by Team Lucas, Mexico City
“Cuckoo” by Bid Khed Negdel, Mongolia
“And All Points In Between” by Making Pretend, New Haven
“Huisje Boompje Beestje” by sixteenhunderdeighty, Nijmegen
“BABY IN THE DARK” by DUDE Y!, Osaka
“Zu” by Aveque le sourire, Paris
“That’s La Vie” by ZERO, Rome

 And the winner is…

Dat de Fransen snappen hoe je een goede film maakt werd wel duidelijk uit de prijsuitreiking. De Franse films voerden de boventoon in alle categorieën en het is dan ook niet verwonderlijk dat de tweede én eerste plek voor ‘Best Film’ in eigen land mochten blijven.

De film ‘Le Grande Ourse’ werd gemaakt door het team uit Clermont-Ferrand won deze avond terecht de eerste prijs. Een ontroerend verhaal met een erg sterke plottwist.

‘Le Grande Ourse’ (helaas zonder Engelse subs, want ja; het blijven Fransen…)

 

Man Cream (nog een keer) bekijken?

Laat een reactie achter