De top 5 meest inspirerende Oscars speeches

Deze blog gaat over de meest inspirerende momenten van de Oscars in de afgelopen 90 jaar. Ook dit jaar werd de Oscars door miljoenen mensen bekeken en wat was het weer spectaculair. De grootste sterren van over de hele wereld stonden op de rode loper, toonden hun designerkleding en gaven imponerende speeches. 

The Shape of Water, Gary Oldman en Frances McDormand waren de grote winnaars van de Oscars van 2018, maar de meest opvallende award ging naar Mark Bridges. Hij ontving namelijk een award en een jetski voor de kortste Oscars speech. Filmmakers, acteurs en actrices kunnen dan ook erg lange en indrukwekkende speeches geven. De langste acceptatiespeech is bijna 6 minuten! Hij werd gegeven door Greer Garson in 1942. De speeches gaan bijvoorbeeld over de dromen die zijn uitgekomen nu ze op dat podium staan met dat 34.3 cm hoge, gouden beeldje van 3,8 kilo in hun hand. En dan moeten ze ook niet vergeten om iedereen te bedanken die geholpen heeft om hun droom te verwezenlijken. Het zijn in ieder geval wel speeches die je raken in je hart.

Dit is onze top 5 meest inspirerende speeches waarbij het moeilijk is om het droog te houden.

Marlon Brando voor Best Actor in The Godfather

De speech van Sascheen Littlefeather, die zij gaf namens Marlon Brando die de Oscar had gewonnen voor beste acteur voor zijn rol in The Godfather in 1973, is erg inspirerend. Zij meldde dat Marlon Brando prijs niet aannam, omdat de Indianen in Amerika nog steeds achtergesteld worden in de filmindustrie.

Halle Berry voor Best Actrice in Monster’s Ball

Ook de speech van Halle Berry in 2002 was een gedenkwaardig en emotioneel moment. Nadat haar naam werd geroepen, bleven haar tranen komen. Ze voelde dat dit een moment was dat groter was dan zijzelf, omdat zij als eerste gekleurde vrouw de prijs in handen kreeg voor beste actrice.

Lupito Nyong’o voor Best Supporting Actrice in Twelve Years a Slave

Lupito Nyong’o, die de award voor Best Supporting Actrice kreeg, begon haar speech door stil te staan bij het feit dat haar grootste vreugde voortkomt uit de pijn van iemand anders, namelijk Patsey die zij speelde in Twelve Years a Slave. Haar speech was oprecht en inspirerend.

Cuba Gooding jr. voor Best Supporting Actor in Jerry Maguire

Toen Cuba Gooding jr. een Oscar won voor Best Supporting Role in Jerry Maguire, werd hij midden in zijn bedank speech afgekapt door de muziek. Ondanks de muziek blijft hij mensen bedanken.

Jack Palance voor Best Supporting Actor in City Slickers

In 1992 laat Jack Palance zien dat een speech ook grappig kan zijn om een boodschap over te brengen. Op zijn 73e leeftijd laat hij zien dat het nog mogelijk is om een Oscar te winnen én push-ups te doen op één arm.

Dit was onze top 5 meest inspirerende Oscar speeches. Wat is jouw favoriete moment van de Oscars?

Laat een reactie achter