Dé trends voor video in 2018!

In deze blog blikken we vooruit op wat ons dit jaar te wachten staat. Welke plek neemt video in ons leven in en wat zijn de trends voor 2018?

Verticaal en vierkant
In 2018 zul je steeds vaker verticale films tegenkomen. Niet gek als je bedenkt dat meer dan de helft van alle films bekeken wordt op smartphones of tables. Maar er is nog een merkwaardig cijfer naar boven gekomen; zo blijkt dat vierkante bewegende beelden maar liefst 77,8% meer ruimte innemen in een tijdlijn dan beelden in ‘landschap modus’ (16:9), wat uiteraard zorgt dat er in 2018 meer en meer films vierkant op je tijdlijn zullen verschijnen.

vierkante video - blik film

Tijdelijke content
Tijdelijke content (of ephemeral content) is content die verdwijnt na maximaal 24 uur, of zelfs direct nadat het bekeken is. En hoewel het (soms) jammer is van de gemaakte content zorgt het aan de andere kant voor een bepaalde vorm van exclusiviteit.

ephemeral content- blik film

Data driven video
Data driven video is misschien niet nieuw, maar verwacht wordt dat het dit jaar wel veel vaker ingezet wordt. De content in data driven video is content die (door het verzamelen van data) wordt afgestemd op de gebruiker. Het resultaat is een film die lijkt of hij speciaal voor jou is gemaakt, omdat bijvoorbeeld je naam en je hobby’s erin verwerkt zijn. Samsung heeft vorig jaar al zo’n ‘data driven’ video ingezet (en in verticaal formaat!).
Video first
Een term die Facebook gebruikt om het belang van film aan te geven. Facebook geeft video namelijk voorrang op ander type berichten in je tijdlijn. Waar je vroeger tekst gebruikte om jezelf te uitten, neemt bewegend beeld dit in een razend tempo over. Het maken en kijken van films is in 2018 zeker de meest geliefde manier om informatie te verspreiden en tot je te nemen.

video first - blik film

Video is overal
Er is geen medium zo verweven met ons leven als video. ’s Ochtends check je telefoon: video. Op weg naar werk zie je op het station groot digitaal billboard: video. Op je werk komt je collega naar je toe; ‘’deze film moet je echt even zien’’. Je komt er in 2018 dus zeker niet meer onderuit; video is overal!

video billboards - blik film

Storytelling
Kijk, dat is een trend waar wij als BLIK helemaal happy van worden. Storytelling en brand engagement focussen zich op het scheppen van een band tussen jouw product/merk en de kijker. Dus geen saaie content met veel cijfers of informatie, nee: een gevoel opbouwen rond je merk. Laten zien waarvoor je staat en dat vertellen door middel van een pakkend verhaal. Verhalen blijken nou eenmaal eenmaal beter te blijven hangen. Ja, duhh dat roepen wij al jaren!
storytelling - blik film

Laat een reactie achter