Videomarketing is de shit!

Dag in dag uit zijn we bij BLIK bezig met het maken van mooie films.
Onze films worden vaak onder de noemer videomarketing ingezet op social media.
Het overgrote deel van onze films komt op Facebook te staan.
En niet voor niks, zo blijkt!

Al jarenlang is Facebook onderdeel van de marketingstrategie van veel bedrijven.
Niet gek, want het onderhouden van een Facebookpagina is voor veel mensen eenvoudiger dan het onderhouden van een website. Daarnaast zie je op je Facebookpagina direct wie en hoeveel mensen er op je bericht reageren en dat is natuurlijk leuk!

Dat het inzetten van video op Facebook zorgt voor de grootste ‘engagement’ is al een tijdje bekend. Video scoort met 12.05% hoger dan een foto (11.63%), een stuk hoger dan het delen van een link (7.81%) en veel hoger dan een status update (4.56%). Gebruikmaken van videomarketing is dus de juiste keuze als je je volgers wil blijven boeien.

Wil je scoren op Facebook? Plaats dan video’s over Food, Fashion & Beauty of Animals. Deze onderwerpen trekken gemiddeld het meeste bekijks. Vraag jezelf echter wel af of kattenplaatjes passen bij het imago van je bedrijf 😉

Een veelgestelde vraag aan ons is; ‘Wat is de juiste lengte voor mijn video?’. Het antwoord hierop is even ingewikkeld als eenvoudig; zo lang de video de kijker blijft boeien! Volgens ons is het geheel afhankelijk van wat je te vertellen hebt en hoe je dit brengt. Waar de ene video al na 15 seconden een eeuwigheid lijkt te duren, kan een andere video je na 4 minuten nog steeds weten te boeien. Natuurlijk is ook naar deze vraag onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat de ideale lengte tussen de 60 en 90 seconden is. Opvallend is dat hele korte video’s van 0 tot 30 seconden zorgen voor het minste engagement.

Hoe lang moet je video duren? BLIK film
Hoe lang moet je video duren?

 

Natuurlijk post je je video niet zomaar ‘bloot’ op je pagina. Hier schrijf je een passende tekst bij.
Zorg er echter voor dat deze tekst niet te lang is. Lange teksten doen het namelijk niet goed op Facebook en zeker niet in combinatie met een film. Je wilt toch dat je film zo snel mogelijk bekeken wordt? Teksten van rond de 85 tekens blijken het best te werken.

Viral gaan. Wie wil dat nou niet? Het is de droom van iedereen die videomarketing inzet. Echter is de kans dat je video viral gaat kleiner dan ieniemienie. Beter scoor je bij je doelgroep; de groep voor wie jij de video hebt gemaakt. Bedenk daarom voordat je een video gaat maken eerst goed wie je wil bereiken en wat je ze wil vertellen. Heb je toch een idee waarvan je denk dat het viral gaat, zijn wij de aangewezen partij om je video te maken. Bewijs? Onze eigen korte film ‘El Salvador’ ging in 2016 viral en hoewel je hem daarom vast gezien hebt; kun je hem hieronder nog even bekijken 😉

Ook scoren met video?

Laat een reactie achter