(een) BLIK op het Nederlands Film Festival

Yes! Van 20 t/m 29 september is Utrecht weer even het Mekka van de Nederlandse Film. Tijdens het Nederlands Film Festival struikel je bijna over de bekende Nederlanders en kun je als filmliefhebber EINDELOOS veel goede films bekijken!
In deze blog lees je wat je volgens ons écht niet mag missen!

NFF 2016 GOUDEN KALF Nederlands Film Festival

Het 37e film festival staat voor de deur. Tien dagen lang kun je genieten van films, documentaires, animaties, televisiedrama en ga zo maar door. Het NFF zet de Nederlandse film in de spotlights en dat is super, want wat worden er ongelofelijk veel mooie pareltjes in ons eigen landje gemaakt! Als Utrechtse filmmakers worden wij hier natuurlijk dolgelukkig van, daarom hebben wij onze tips alvast voor jullie op een rijtje gezet!

Tip 1: ‘Morgen is er Zon’
Het kan de lezer van deze blogs bijna niet ontgaan zijn, maar ‘Morgen is er Zon’ wordt dit jaar vertoont op het NFF! ‘Morgen is er Zon’ werd vorig jaar gemaakt tijdens het 48hour film project (ook tijdens het NFF) en won daarbij de eerste prijs.

De film draaide dit jaar al op het International 48 hour film festival in Seattle, op het filmfestival in Cannes en op diverse plekken in Nederland. Maaaaaar ‘Morgen is er Zon’ is coming home, want op 22, 24 en 27 september is de film te bekijken in ons eigen stadsie! Dus pak je agenda en noteer een (of alle natuurlijk) data om het niet te missen.

Vrijdag 22 september 16.16 @Kinopolis Jaarbeurs 2
Zondag 24 september 19.00 @ Cincemec Utrecht 3
Woensdag 27 september 14.00 @ ’t Hoogt 1

Tip 2: Q&A met filmmakers
In de zogenaamde Question & Answer sessies kun je filmmakers het hemd van het lijf vragen over je favoriete films. De Q&A’s zijn veelal gepland direct na de vertoning van de film, dus zorg dat je je vragen paraat hebt.  Ook Jasper en Frank zullen een Q&A geven (zie hierboven voor de data), dus zorg dat je al die brandende vragen stelt!

Tip 3: Bezoek het festivalpaviljoen!
Dit hart van het festival is net zoals de voorgaande jaren weer gesitueerd midden op de Neude. Met een dagelijkse talkshow, live muziek en genoeg te eten en drinken is er altijd wel iets te beleven. Een prima plek om je NFF mee te beginnen (of juist te eindigen!)

Tip 4: Filmtips van BLIK
Op het NFF zijn ontzettend veel films te zien. Zoveel zelfs dat het lastig is om te kiezen. Maar geen paniek, wij hebben alvast een vijftal films op een rijtje gezet, die je volgens ons écht niet wilt missen.

 • Gouden kalf competitie korte film         (27-09, 16.30 @Kinopolis Jaarbeurs 1)
  Bij BLIK zijn we gek op korte films en dit is het absolute topje van de ijsberg. Deze 6 korte films zijn namelijk genomineerd voor een gouden kalf. Wij hebben al kaartjes, dus zien we je daar?
 • 48 Hour film vertoningen   (diverse tijden, zie NFF site)
  Dit jaar doet BLIK wederom mee aan het 48hr film project. In deze screenings kun je het resultaat van 48uur non-stop filmmaken bewonderen.
 • Tulipani      (diverse tijden, zie NFF site)
  Tulipani is de openingsfilm van het festival. Een tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodsramp in Italië een tulpenkwekerij begint en uitgroeit tot een legende.
 • VICE Night      (26-09, 19.30 @ Louis Hartlooper Complex 1)
  VICE staat bekend om haar toffe documentaires gericht op jongeren. Speciaal voor het NFF hebben ze een selectie van 4 films gemaakt, die je volgens hun niet mag missen!
 • A SY LUM     (diverse tijden, zie NFF site)
  Bang voor de dood, en bang om te leven. Wat moet je dan? Heen en weer geslingerd tussen depressie en eurforie probeert de hoofdpersoon met verhalen en humor de gekte op afstand te houden. Met een gouden kalf nominatie op zak, is deze film het bezoeken ongetwijfeld waard!

Naast alle films en vertoningen is het NFF ook vooral een hele gezellig week. Met jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers en overal in de stad borrels en gala’s is er altijd wel gezelligheid te vinden.

Kortom, het Nederlands Film Festival is een MUST SEE.
Dus hup, surf naar www.filmfestival.nl en zorg dat je niks mist!

Mocht je nou nog niet overtuigd zijn, bekijk dan even de MODDERVETTE aftermovie van het NFF van vorig jaar. Die wij toevallig ook maakten 😉

Meer NFF?

Laat een reactie achter