Worstelen: een sport met een verhaal

Bij BLIK zijn we gek op een sterk verhaal én op sport. Daarom bekijken we deze week drie documentaires over een sport waarbij storytelling een grote rol speelt: pro wrestling!

Deze week hebben we ons oog laten vallen op drie bijzondere documentaires met het onderwerp ‘pro wrestling’.
Hoewel deze sport in Nederland niet super populair is, heb je het vast wel eens voorbij zien komen. Wie kent Hulk Hogan niet?
Bij deze sport voerren doorgaans grote mannen in kleine strakke pakjes een show op, waarvan eigenlijk alle toeschouwers weten dat het geacteerd is. Toch trekt de sport op het hoogste niveau (vooral in Amerika) veel bekijks.

Deze drie korte documentaires vertellen het verhaal van drie worstelaars, welke allemaal zielsveel van hun sport en alles wat daarbij komt kijken houden. Het bijzondere van deze sport is dat de sporters tijdens de ‘wedstrijd’ een verhaal vertellen. Niet gek, als je bedenkt dat worstelen zijn oorsprong vindt in de tijd van de reizende kermisshows. Vroeger was er natuurlijk nog geen televisie en sport zorgde voor vermaak. Een prachtige combinatie van sport en verhaal was geboren! Een groot deel van de verhalen in het worstelen gaan over goed en kwaad, over de ‘underdog’ of over dat het leven niet altijd zo loopt als je  zou willen. Hun doel is om de toeschouwers een levensles bij te brengen, omlijst door een sportieve rand.

Of je worstelen nu fantastisch of niet om aan te zien vind, laten we aan jou over.
Deze documentaires zijn echter bijzonder mooi gefilmd en vertellen een prachtig verhaal over mensen met passie voor hun hobby. En passie.. dat hebben ze!

  1. The Aria of Babyface Cauliflower Brown – Tim Grant

2. Make Them Believe – Taimi Arvidson

3. Superfly – Anthony Blasko

Een documentaire laten maken?

Laat een reactie achter