(foto)Verslag ‘WelgefeliMiesTaart’

Eindelijk! Horen we je denken. En je hebt gelijk, maar het duurde even voordat die enorme berg van camping attributen weer uit ons kantoor was verwijderd en we tijd konden vinden om te gaan schrijven. Maar hierbij het beloofde (foto)verslag van onze film ‘WelgefeliMiesTaart’!

We vertrokken vrijdag 23 juni met een bonte stoet van volgepakte auto’s én natuurlijk onze ‘love-camper’ richting een basisschool in Hapert, waar we de eerste scene van de film gingen opnemen. De eerste scene is altijd spannend, maar na wat laatste aanwijzingen van regisseur Jasper was hoofdrolspeelster Ylva klaar om te laten zien wat ze kon.

taartblik-011

taartblik-014

taartblik-017

taartblik-012

Glunderend keek Jasper toe, want zonder blikken of blozen was Ylva veranderd in de Mies, die de perfecte vertolking van onze hoofdrolspeelster bleek. Dit beloofde veel goeds voor het weekend! Toen de eerste scene erop stond en de auto’s weer ingepakt waren konden we onze weg vervolgen richting het altijd plezante België.

De tweede locatie was een pittoreske bakkerij op een paar honderd meter afstand van de camping. Toen de set was opgebouwd, de kleding was afgestemd en de camera gereed was, was het tijd voor de tweede scene.

taartblik-029taartblik-039

taartblik-026taartblik-043

Na deze scene was het tijd om naar de camping te gaan. Daar aangekomen stroomden langzaam alle acteurs en actrices van het weekend binnen. Onder het genot van pannenkoeken en een drankje las de cast samen met de regie het script door, wat direct al voor veel vrolijke gezichten zorgde. Nog even kletsen en een klein biertje later dook iedereen zijn tent in, voor de eerste nacht op de camping.

Brabantse nachten zijn misschien lang, maar Belgische zeker niet. Om 07:00 stond het ontbijt al klaar en om 08:00 werd de eerste scene van de dag gedraaid.

Gedurende deze dag vielen alle puzzelstukjes van weken aan voorbereiding in elkaar. De love-camper, de retro tent en ongeveer de halve inhoud van de Utrechtse kringloop bleken een gouden combinatie als strijdtoneel voor onze film. Aan alle foute details was gedacht: nepbloemen, retro koelboxen, een croquet set, kattenfoto’s en natuurlijk een lavalamp; alles was aanwezig. De doorgaans zo rustige camping werd de speeltuin van onze film. We trapten deze dag af bij de receptie waar Mies voor het eerst de kwieke, maar ook ietwat oversekste bejaarden onder ogen kwam.

taartblik-046taartblik-048

taartblik-090

Die dag namen we in een rap tempo een groot aantal scenes van de film op. Het werd een gezellige (on)gecontroleerde chaos van tentharingen, camera’s en (gesneuvelde) taarten, maar dat kun je zelf ook vast aan de foto’s zien 😉

taartblik-049 taartblik-060 taartblik-061 taartblik-062

taartblik-059taartblik-053 taartblik-064 taartblik-071

 

De dag vloog voorbij en toen het donker begon te worden was het tijd om de laatste en grootste scene van de film te draaien. De verjaardags scène beloofde pittig te worden, zeker omdat we die dag al 12 uur hadden gedraaid. Gelukkig zorgde het samenkomen van de gehele cast voor zoveel energie dat we net na middernacht allemaal vermoeid, maar met een grote glimlach de dag konden afsluiten.

taartblik-075 taartblik-079taartblik-082 taartblik-081

Hoewel we de volgende ochtend door de regen iets later dan gepland konden beginnen verliep deze dag voorspoedig.
Met frisse energie knalden we door het opnameschema heen en een flink aantal scenes, lachbuien en uren later was daar de magische zin; IT’S A WRAP!!

 

taartblik-092taartblik-087taartblik-093taartblik-095

 

Het was een fantastisch weekend waarvoor we nogmaals iedereen die bij dit project betrokken was enorm willen bedanken.
Een extra bedankje gaat uit naar Budgetcam, Het Raam Amsterdam en Mounttec Veldhoven voor het sponsoren van de apparatuur!

Wij duiken de komende tijd achter de computer voor de edit en zullen jullie het ongetwijfeld laten weten als de film klaar is voor het grote doek!

 

castcrew-001

 

Ps. Leuke foto’s he? Allemaal gemaakt door Merel.
Als je ook leuke foto’s wil, mail haar dan even: merelhurkmans@gmail.com

Laat een reactie achter