BLIK naar Cannes!

Op 17 mei barst het los: Het Cannes Film Festival!
Dit is misschien wel het meest prestigieuze filmfestival ter wereld en wij zijn erbij!

Even wat achtergrondinformatie. Het filmfestival van Cannes reikt sinds 1946 elk jaar vele prijzen aan filmmakers uit. Met uitzondering van 1968, toen het festival werd afgelast vanwege de mei-oproer in Parijs. Het festival richt vooral op de meer artistiekere films. De beste film ontvangt de Palm d’Or (de Gouden Palm)

Het festival kenmerkt zich door luxe en allure. Als je filmsterren of producenten wil ontmoeten is Cannes the place to go! Daardoor is het ook bij uitstek een plek om nieuwe films te presenteren en aan distributeurs te verkopen.

Op de 70e editie van het Cannes Film Festival wordt onze film ‘Morgen Is Er Zon’ vertoont en wat zijn we trots! De film won in Utrecht en Seattle al vele prijzen en mag daardoor op het witte doek van Cannes zijn intrede doen. Helaas doet de film niet mee voor de prijzen en zullen regisseur Jasper en producent Frank dus niet op het podium verschijnen.

Iets wat de Utrechtse televisiemakers van Street Lab overigens wel is gelukt! Voor hun programma waarin ze sociale experimenten uitvoeren klom Daan Boom samen met de winnaars het podium op, wat resulteerde in een even epische als hilarische video.

Zal er dan toch nog een podiumplek voor Frank of Jasper zijn weggelegd? Over twee weken plaatsen we een verslag van Cannes!

Laat een reactie achter