#9 And the winner is

Het kan niemand ontgaan zijn, de Oscars van gisteren. And the winner is….La La Land….oh nee wacht…stop…toch Moonlight! Deze 89e editie was bijna even legendarisch als sommige films die het gouden beeldje in de wacht sleepten. Maar welke film is nu onze all time favorite?

 Jasper – birdman (2014)

“Net als bij hun volgende film The Revenant (die de Oscar eigenlijk nog meer verdiende dan Birdman) vertellen regisseur Iñárritu en DOP Lubezki een simpel verhaal dat pas door de beelden diepgang krijgt. Wat zij samen doen is filmmaken in de hoogste vorm. Je kan als kijker het gehele verhaal nooit navertellen zonder de beelden te laten zien. Hierin zie je dat filmmaken niet alleen script schrijven is, maar vooral gevoelens via beelden overbrengen. Birdman is natuurlijk extra briljant doordat het lijkt of hij uit 1 shot gemaakt is. Het shot waar de camera heel even langs de spelende band komt die je al de hele tijd hoort is een geweldige kers op de taart. Daarvoor is zoveel precisie, kunde en doorzettingsvermogen nodig, dat deze Oscar dik verdiend was”

Frank – Titanic (1997)

“Films die ik heel vet vindt winnen helaas bijna nooit. Maar Titanic is toch wel de meest iconisch film die er tussen zit. Ontzettend mooi gemaakt en zoveel oog voor detail”.

Koen – chicago (2002)

“Film gebaseerd op de Broadway musical, is zowel ongelofelijk artistiek als swingend weergegeven!”

https://www.youtube.com/watch?v=C6vTRLxU9gk

Bas – American Beauty (1999)

“Vooral het spel van Kevin Spacey vind ik in deze film onovertroffen. Hij zorgt dat het karakter deze film maakt tot wat hij is.”

Maaike – No country for old men (2007)

“Lekker rauw en de beste creepy rol ooit gespeeld.”

https://www.youtube.com/watch?v=Jq1PZlwAF9Q

Lieke – Forrest Gump (1994)

“Deze film heeft alles: een bijzonder verhaal, een geweldig hoofdpersonage, sterk acteerwerk, mooie grading, goedgekozen shots en memorabele oneliners”

Laat een reactie achter