#6 Historisch werk

Het lijken net kleine speelfilms: de nieuwste reclames van Heineken, Budweiser en Evony. In de commercial van Heineken worden we op een zeer sterke en mooie manier meegenomen naar Frankrijk 1889. Het jaar dat Heineken de ‘Diplome de Grand Prix’ won te midden van grootheden als Alexander Bell en Thomas Edison. Heineken maakte nog nooit eerder een dergelijk reclame, maar de verwachtingen zijn hooggespannen: het is de best geteste reclamevideo die het merk namelijk ooit gemaakt heeft. En dat is ook niet zo gek wat ons betreft. Een reclame als deze is niet alleen visueel heel aantrekkelijk, het geeft het bier een hoogwaardig karakter en context (wist je dat Heineken…).

Tijdens een ander historisch evenement, de super bowl, ontbraken ook de historische kleine speelfilms niet. Net als Heineken kiest Budweiser ervoor om een reclame te maken waarin een stukje geschiedenis van het merk wordt getoond. En ook de game Evony gaat voor deze stijl. Maar niet alleen om de game een hoogwaardig karakter te geven, ook om de kijker het idee te geven dat de game episch is en natuurlijk niet gemist mag worden. Een principe dat ook wij hebben gehanteerd voor de promofilm van Prison Escape.

https://www.youtube.com/watch?v=hxxqzaEAtjs

https://www.youtube.com/watch?time_continue=114&v=nh2D2SnhOfI

Laat een reactie achter