INSPI#50 Anders confronterend

De afgelopen weken vielen ons vier video’s op. Alle drie gingen ze viral. En alle vier haken ze op een kritische manier in op een hedendaagse problematiek: geweld tegen kinderen, vluchtelingen, dragen van bont en gun violence.

Opvallend is dat de video’s veelal voor een hele andere cinematografie en insteek gekozen hebben om het probleem aan te kaarten. Denk aan die film van Unicef die gebruik maakt van huid (en niet de minste…die van David Beckham) en animaties. Unicef die kiest voor cleane close-ups van kindvluchtelingen die de taal nog niet spreken maar proberen lelijke uitspraken die over hen gemaakt zijn in het Nederlands voor te lezen. En Bont voor Dieren en Sandy Hook Promise die gaan voor een afleidingsmanoeuvre. Bij deze laatste twee denken we dat we naar mooie en lieve verhaaltjes aan het kijken zijn. Niks is minder waar!

De aanpak bij deze vier films mag dan nog wel zo verschillend zijn, alle vier zorgen ze ervoor dat we als kijker bijna een vervreemdend gevoel krijgen. Door deze vervreemding komt de problematiek en de extra hard binnen en wordt deze alleen maar duidelijker.

Ook benieuwd hoe je een videocampagne succesvol jouw bedrijf in kan zetten? Ga dan naar onze pagina!

Laat een reactie achter