INSPI #44 Animatie: onbegrensde mogelijkheden

Animaties zijn een populaire manier van verhalen vertellen. Ze worden gebruikt om ingewikkelde dingen op een versimpelde manier uit te leggen, maar natuurlijk ook voor fijn visueel vermaak. Het liefst combineren wij die twee, zoals je kunt zien op onze animatie-pagina.
Vandaag trakteren we je op een animatie van de overheid die wij zagen tijdens het Nederlands Film Festival 2016 op de Avond van de Opdrachtfilm. Deze animatie vonden wij heel sterk; hij legt duidelijk uit, neemt al je vragen weg, is visueel aantrekkelijk en overzichtelijk, met af en toe een grapje.
Dan de strakke commercial van Yokohama, die echte beelden combineert met animatie en een flinke dosis… sinaasappels. Lekker snel, droog en duidelijk, wij worden er blij van!
Plus we willen je deze short van Pixar (die voor heel veel festivals is genomineerd) niet onthouden. Als je van mening bent dat geanimeerde karakters minder kunnen ontroeren dan echte mensen, dan denk je daar na het zien van deze anders over.

https://www.youtube.com/watch?v=OWS6DUgPkHs

Laat een reactie achter